Samenvatting
Digitale toegankelijkheid is belangrijk. We willen dat iedereen onze website kan raadplegen. Ook mensen met een functiebeperking. Daarnaast willen we dat iedereen de informatie op onze website begrijpt. Kom je een pagina tegen die niet toegankelijk is? Je kunt dit dan aan ons doorgeven.
Wat is een toegankelijke website?
Ons doel is dat onze websites, interne digitale systemen en mobiele applicaties toegankelijk zijn voor zo veel mogelijk mensen, ook al hebben ze beperkingen of voorkeuren. Dat betekent vooral het volgende:
- De website is zo ingericht dat zo veel mogelijk mensen de informatie kunnen lezen en begrijpen wat er staat.
- De website is met elke pc, tablet of smartphone te bedienen en te gebruiken, dus ook voor mensen met aangepaste apparatuur.
We streven dan ook om minimaal aan de internationale toegankelijkheidseisen te voldoen, WCAG 2.1 niveau AA (Web Content Accessibility Guidelines). Voor overheden is dit opgenomen in Digitoegankelijk EN 301 549.
Huidige situatie Praatmee.sint-michielsgestel.nl
Bekijk de huidige situatie van “praatmee.sint-michielsgestel.nl”. De volgende maatregelen nemen we om een digitaal toegankelijk platform aan te bieden:
- Onderzoek: Wij hebben een handmatig toegankelijkheidsonderzoek naar de content op dit platform laten uitvoeren. De status van deze website is: B - voldoet gedeeltelijk. Meer informatie over de verklaring van deze website vind je via: Verklaring van Praat mee over Sint-Michielsgestel | Invulassistent Toegankelijkheidsverklaring
- Automatische toetsen: Wij laten onze website wel regelmatig toetsen. Gevonden knelpunten lossen wij op. Onze redacteuren gebruiken speciale software om informatie (tekst, beeld, video) beter toegankelijk te maken, zoals Siteimprove.
- Interne controle vóór publicatie: Onze redactie toetst vóór publicatie alle content op toegankelijkheid.
- Periodieke interne controle: Onze redactie voert periodiek tussentijdse controles uit op de content.
- Pdf's: Voor niet toegankelijke pdf's, bijvoorbeeld met kaartmateriaal, wordt een toegankelijk alternatief geboden.
- Deze website maakt gebruik van het Mett-platform en wordt via dit platform getoetst op toegankelijkheid.
Uitgebreide toegankelijkheidsverklaring
Overheidsinstanties moeten een toegankelijkheidsverklaring publiceren voor iedere website waarvoor zij verantwoordelijk zijn. In de verklaring staat in hoeverre de website al aan de eisen voldoet en welke maatregelen de instantie neemt om toegankelijkheid te borgen, inclusief planning.
Problemen met toegankelijkheid melden
Heb je vragen of opmerkingen? Of wil je een pagina gebruiken die niet toegankelijk is? Neem dan contact met ons op door een mail te sturen naar communicatie@mijngemeentedichtbij.nl.