Doorgaande wegen Gemonde

De projectgroep Gemondse wegen heeft samen met de gemeente een visie voor de doorgaande wegen in Gemonde opgesteld. Al langer waren er wensen voor de inrichting van het openbaar gebied. Toen bleek dat de riolering in de Sint Lambertusweg eerder dan gepland aan vervanging toe was, is besloten om niet alleen ondergronds aan de slag te gaan, maar ook te kijken wat er aan de weg zelf verbeterd kan worden. 

Aandachtspunten voor doorgaande wegen

Een ingenieursbureau heeft samen met de projectgroep Gemondse wegen en medewerkers van de gemeente de verbeterpunten voor de Lambertusweg en Dorpstraat uitgewerkt. Dat heeft geleid tot een aantal normprofielen die de basis zijn voor het ontwerp. Ook de schoolzone en de bocht Kerkeind zijn bekeken en er is aandacht voor kruisingen en komgrenzen. Naast verkeersveiligheid zijn ook toegankelijkheid voor minder validen, voldoende parkeerplaatsen en verlaging van de snelheid belangrijke aandachtspunten. In april 2022 is de visie voor doorgaande wegen in Gemonde gepresenteerd.

Normprofielen en wegvakken

Via deze website kon je meepraten over de visie. Hieronder vind je de verschillende normprofielen en wegvakken die beschreven zijn. Je kunt nu niet meer meepraten over de visie. 

Uitwerking voor de Sint Lambertusweg

Na de zomer van 2022 zijn we gestart met de uitwerking van de visie voor de Sint Lambertusweg. We hebben hierover contact gehouden met de werkgroep Gemondse wegen. Het ontwerp voor de nieuwe inrichting hebben we op 9 mei jl. gepresenteerd.

    Cookie-instellingen