Normprofielen Sint Lambertusweg

Marjolein Dortmans 20-04-2022
469 keer bekeken 2 reacties

De Sint-Lambertusweg is ingedeeld in 3 wegvakken, op basis van bijvoorbeeld parkeerbehoefte en profielbreedte. Voor ieder wegvak is een normprofiel gemaakt. De basisprincipes van de inrichting zijn veiligheid, uniformiteit en herkenbaarheid.

Wegvak 1: Sint Lambertusweg 54-80

  • eenzijdige loopstrook
  • parkeren op de weg
  • extra ruimte voor groen

Wegvak 2: Sint Lambertusweg 84-98

  • tweezijdige loopstroken
  • parkeren op de weg én naast de rijbaan
  • extra ruimte voor groen: bomen en grasparkeren

Wegvak 3: Sint Lambertusweg 100-116 (schoolzone)

  • tweezijdige loopstroken
  • parkeren naast de weg

Afbeeldingen

2  reacties

Dominique Jaspars-Swinkels

23-04-22 om 13:02

Komt  er een veilige oversteekplaats thv de overgang waar je van eenzijdige en tweezijdige trottoirs  gaat. Bv een zebrapad. Tussen geparkeerde voertuigen oversteken is voor elke weggebruiker gevaarlijk

Ton van Houtum

25-04-22 om 20:58

Beste,

het beginpunt van de 30km zone, gezien vanuit Boxtel, graag bepalen in overleg met de omwonende. Mogelijk dit punt iets eerder richting Boxtel leggen.

Verder zou er een wegverhoging moeten komen bij de ingang van sportpark De Laat, zodat het verkeer vanuit Gemonde richting Boxtel niet meteen vol gas gaat.

In het algemeen zou men in het buiten gebied beter zichtbaar moeten maken wat de max snelheid is. Bijvoorbeeld op de reflectiepaaltjes een plaatje te monteren of op het wegdek de cijfers schilderen/spuiten. Ik ben niet direkt voor meer verkeersborden.

In de kom zie je op diverse plaatsen een 30 km sticker en volgens mij werkt dat wel. Het is de kracht van de herhaling.

Maar zoals de wijkmakelaar, Mike Venrooij,  op woensdagavond 20 april aangaf: het is aan onszelf (de bewoners van Gemonde) om de snelheid te handhaven en elkaar daar ook op aan te spreken. De extra "straatinformatie" is dan wel helpend.

met vriendelijke groet,

Ton

 

Cookie-instellingen